Det er et emne, der berører mange familier, og et emne, der ofte fører til en lægehenvisning til psykologsamtaler. I stedet for medicin eller som supplement til lægeordineret medicin.

Der er ventetid hos mig for den kategori, da der også skal være plads i klinikken til andre behandlinger, og da der er en årlig kvote, man som psykolog skal holde sig indenfor.

I øjeblikket tager jeg først klienter med angst og depression ind sidst i maj/juni, men der er undtagelser, af forskellige grunde, så ring eller mail evt.

Stress

Jeg kan anbefale to bøger til selvstudie:

Rigtige mænd går også i sort af Majken Matzau

Rigtige mænd går også i sort er en fagbog om emnet.
I Rigtige mænd går også i sort afsøger den erfarne erhvervspsykolog Majken Matzau samt ernæringsekspert Umahro Cadogan, hvilke myter og årsager, der ligger til grund for, at så mange danske mænd hvert år rammes af voldsom stress, men ikke søger hjælp herfor.

Forfatternes tese er, at mænd i lige så høj grad som kvinder rammes af stress, og at langt flere mænd kan og bør hjælpes langt tidligere, således at stressen tages i opløbet og ikke udvikler sig til depression og det, som er værre.

Rigtige mænd går også i sort er en selvhjælpsbog til de mange danske mænd, som er på vej til at gå i sort, og som ønsker at hjælpe sig selv. Bogen indeholder konkrete svar og anbefalinger såsom: Er jeg stressramt? Hvor hårdt må jeg træne? Hvad gør jeg med mit arbejde? Hvad siger jeg til min kone?

Med andre ord: Når rigtige mænd går i sort – hvad er så vejen frem?

Stress-fri på 12 uger eller mer´

Er en bog, som Majken Matzau tidligere har udgivet om stress, som rigtig mange kvinder har haft stor glæde af.
Den giver også et indblik og en forståelse og nogle forslag, som den enkelte person kan vælge ud til eget brug. Læs mere om bogen her.