Sorg bliver kun mindre, hvis man deler den.

Det er et udsagn, der er udbredt enighed om. Jeg har det personligt sådan, at jeg tror på, at nogle mennesker er gode til at bearbejde deres sorg alene med dem selv.
Disse mennesker skal selvfølgelig ikke tale med en psykolog. Det har de ikke brug for! De har gennem livet lært at bearbejde svære følelser på “deres måde”.
Men det gør ikke udsagnet mindre sandt for et flertal af mennesker, der oplever en stor sorg.

Der er megen hjælp at hente fra andre, der har gennemlevet en stor sorg.
Sorg kan komme fra tab af en ven, en kæreste, et dødsfald, en skilsmisse, tab af job, tab af førlighed og sundhed og meget andet.
Der er nogle følelser, der er så stærke, at de næsten tager pusten fra et ellers sundt menneske. Eller følelserne kan fortrænges, så der går mange år, før det opleves, at
de svære følelser stadig er der og dræner én for energi.

Jeg vil gerne være din sparringspartner i din sorgproces, hvis du ønsker det.
Jeg har levet et langt liv og også oplevet sorg, men jeg har det sådan, at mange, mange andre mennesker har oplevet meget, der er værre end mit!
Mit virke som psykolog har præsenteret mig for mennesker, der har haft så store og svære ting i livet, så jeg er en lille kylling, når jeg sidder sammen med dem.
Alligevel tør jeg godt stille op til sparring!
Du er velkommen med din sorg! Jeg har alle faglige beredskaber og faglige kvalifikationer at byde ind med efter at have været krisepsykolog gennem mange år.